Російські слідчі взялись за Ксенію Собчак - вона образила почуття віруючих

Слідчий комітет Росії почав перевірку щодо Ксенії Собчак - про це заявив у Facebook юрист з Кірова Ярослав Михайлов, який звинуватив знаменитість в образі почуттів віруючих

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на Сплетник.

Він пояснив, що мова йде про фотографію, яку Ксенія виклала у своєму фотоблозі у Instagram.

"Готуємо з Красовським новий чудовий репортаж для "Сноб". Вгадайте, про що", - з такими словами Собчак опублікувала знімок, на якому вона зображена з накладною бородою і в церковному одязі.

"Собчак перейшла всі межі вседозволеності і образила почуття віруючих. У діях Собчак К.А. вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого частиною першою статті 148 КК РФ - Порушення права на свободу совісті і віросповідань, тобто публічні дії, що виражають явну неповагу до суспільства і здійснені з метою образи релігійних почуттів віруючих, що карається штрафом у розмірі до трьохсот тисяч рублів або в розмірі заробітної плати чи іншого доходу засудженого за період до двох років, або обов'язковими роботами на строк до двохсот сорока годин, або примусовими роботами на строк до одного року, або позбавленням волі на той самий строк. Заяву про притягнення Собчак К.А. було подано 30 квітня 2015 р.", - написав юрист.

Собчак вже відповіла на звинувачення на своїй сторінці Twitter.

"Віруючих не хвилює, що борода і золотий прикид продаються у фірмі "карнавальні костюми"? Може, їх теж судити як продавців "забороненого"? Я тільки не розумію, чому моє скромне фото ображає, а фото товстих чоловіків, які обвішані золотом і брегетом, - впливає благотворно #парадокс. І яке ВЗАГАЛІ це все має відношення до Віри? Не вірити в те, що ці люди - ставленики Божі, ще не значить НЕ вірити в Бога", - написала жінка.

Пізніше юрист Ярослав Михайлов запідозрив Ксенію ще і в пропаганді гомосексуалізму. В ефірі радіо "Говорить Москва" він заявив: "Підпис до фотографії там був, але це вже в другу чергу. Як мені потім сказали, Красовський - нетрадиційної сексуальної орієнтації. Можливо, це несе прихований сексуальний підтекст".