Суд продовжив розгляд справи екс-"беркутівців"

Святошинський районний суд Києва продовжив розгляд кримінального провадження стосовно колишніх працівників спецпідрозділу МВС "Беркуту" Павла Аброськіна і Сергія Зінченка, які підозрюються у розстрілі 39 активістів Євромайдану

Засідання відкрив головуючий суддя Сергій Дячук, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

На засіданні присутні обвинувачені Зінченко і Аброськін зі своїм захистом, прокурори, а також низка потерпілих та їхніх представників.

На засідання з'явилися не всі потерпілі, однак суд, вислухавши думки сторін, ухвалив рішення продовжити судове засідання за їхньої відсутності. Таке рішення суд прийняв у зв'язку з тим, що всі сторони-учасники процесу були повідомлені про судове засідання належним чином.

На початку засідання суд оголосив список із семи присяжних, які були обрані автоматичною системою. Так, присяжними обрані Юрій Щербаков, Анатолій Годлевський, Анатолій Горобець, Ярослав Сушкевич, Марія Кацун, Віктор Висоцький і Віктор Черненко.

Тепер суд повинен вибрати з цього списку трьох основних присяжних і двох запасних. В даний час сторони-учасники процесу приступили до обговорення кандидатур в колегію присяжних.

Працівники спецпідрозділу судової міліції "Грифон" не пустили в зал судових засідань вільних слухачів, у тому числі журналістів, мотивуючи таке рішення відсутністю вільних місць у залі.

Нагадаємо, екс-"беркутівці" Аброськін і Зінченко утримуються під вартою до 26 червня.