У Чечні озброєні люди напали на офіс "Комітету проти тортур"

У столиці Чечені озброєні люди в масках розгромили офіс "Комітету проти тортур"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Русскую службу ВВС.

За словами представників організації "Комітету проти тортур", за нападом на офіс у Грозному можуть стояти чеченські силовики.

На думку голови комітету Ігоря Каляпіна, причиною могли стати розслідування, де фігурують представники спецслужб.

"Дехто в кадировському оточенні знає, що у нас є багато матеріалу на них, якого вони хотіли б позбутися. І нас змусити замовкнути. Деякі силовики в оточенні Кадирова є фігурантами розслідувань, і наші юристи беруть участь в цих розслідуваннях. Кадировці розуміють, що скільки мотузочці не витися, все одно можна і за гратами опинитися", - розповів він.

Близько півдня під будівлею розпочався мітинг, на якому люди вигукували: "Чому мовчать Каляпіни?! Вбивць до відповіді!".

Як виявилось, пікетувальники були невдоволені розслідуванням гучного вбивства Джамбулата Дадаева, через якого стався конфлікт між главою республіки Рамзаном Кадировим і ставропольськими поліцейськими.

Але, за словами правозахисника "Комітету проти тортур" Альберта Кузнєцова, організація не займається справою про вбивство Дадаева, оскільки ніхто не звертався до правозахисників із таким проханням.

Потім демонстрація переросла у погром. Люди з болгарками проникли в офісні приміщення, де розтрощили усе, що бачили.

"Молоді люди в масках громлять наш службовий автомобіль, припаркований у дворі, кувалдами. Люди з ломами увірвалися в під'їзд. Зафарбували вічко офісу. Люди лізуть на балкон, намагаються розбити вікно. Зараз люди в масках намагаються виламати двері в офіс. Люди увірвалися в офіс, почали все ламати. Хлопці втекли через вікно... В офісі як і раніше орудують люди в масках, усе руйнують. Поліції немає", - повідомляється на сторінці організації у Twitter.

Фото: twitter.com/pytkam_net