Семи кримським атлетам дозволили виступати за збірну Росії

Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) підписала договір з Федерацією легкої атлетики України, згідно з яким сім кримських легкоатлетів, включаючи чемпіонку Європи Віру Ребрик, отримали право виступати за збірну Росії

Про це заявив в.о. президента ВФЛА Вадим Зеліченок, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Ми підписали договір про перехід кримських легкоатлетів з президентом української федерації. Залишилося тільки залагодити чисто технічні формальності", - сказав Зеліченок.

Договір між російською і українською асоціаціями дозволить кримським спортсменам виступати на змаганнях за Росію раніше визначеного правилами Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) карантинного терміну. Серед семи спортсменів найбільш титулованою є чемпіонка Європи-2012 з метання списа Віра Ребрик, яка отримала в травні 2014 російське громадянство.

Повний склад спортсменів буде опублікований найближчим часом, проте відомо, що окрім Ребрик бажання виступати за Росію висловили й інші кримські атлети. Це жителі Ялти Рустем Дремджі (метання списа) та Євген Семененко (потрійний стрибок), метальник молота з Сак Олексій Сокирський, євпаторійський, севастопольський і сімферопольські бігуни на різні дистанції Руслан Перестюк, Олександр Тарадіна, Ксенія Савіна, Анастасія Бондар, Фуад Фаржані і бігунка на 3000 м з перешкодами Валерія Мара з Сімферополя.

Всі нюанси повинні бути усунені в п'ятницю, після заключної зустрічі ВФЛА з керівництвом Федерації легкої атлетики України.