Екс-чиновник ФІФА зізнався у хабарництві, яким займався понад 10 років

Колишній генеральний секретар Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) і колишній член виконавчого комітету Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Чак Блейзер визнав факт отримання хабарів під час виборів країн-організатор ЧC-1998 та ЧС-2010

Про це пише репортер Sky Sports Брайан Суонсон у своєму Twitter, повідомляє Еспресо.TV.

"Я та інші члени виконкому ФІФА погодилися на отримання хабара за вибір ПАР країною-організатором чемпіонату світу 2010 року. Я сприяв отриманню хабара при виборі країни-господині чемпіонату світу 1998 року", - наводить Суонсон текст свідоцтва про визнання провини Блейзера.

Як випливає з документа, в 1998 році Блейзер сприяв отриманню хабара з боку Марокко, яке претендувало на проведення турніру. Також Блейзер зізнався в аналогічних злочинах щодо Золотого кубка (головного турніру КОНКАКАФ) 1996, 1998, 2000, 2002 і 2003 рр.

27 травня в Цюріху було затримано понад 10 високопоставлених чиновників ФІФА за підозрою в корупції. Передбачається їх екстрадиція до США, де їм можуть бути пред'явлені звинувачення.

За свідченням CNN, ключовою фігурою в розслідуванні був Блейзер, який "дуже багато років не платив податки і тепер зіткнувся з перспективою серйозного тюремного терміну". Тому він став інформатором, надавав документи і аудіозаписи зустрічей з колегами з ФІФА, що свідчили про нечистоплотні махінації.