Китайці вирішили побудувати "Титанік-2"

Китайські суднобудівники працюють над створенням повномасштабної версії "Титаніка", обіцяючи спрямовувати майбутні доходи від виручки на цілі благодійності

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

Суднобудівники заявили, що доходи від продажу квитків та інших операційних проектів підуть у благодійний фонд, який використовуватиметься для гуманітарної підтримки у разі аварій суден.

Очікується, що квитки за ціною від 3000 юанів ($484) до "шестизначних цифр" за одну ніч можна буде придбати онлайн у Гонконзі, починаючи з 15 червня. При цьому сам корабель планується добудувати до кінця літа 2017 року і перетворити його на "карнавальний круїзний лайнер, відкритий для відвідувачів з усього світу".

Головним інвестором проекту виступила державна Qixing energy investment group, що вклала в нього більш ніж 1 млрд юанів ($160 млн), - удвічі більше, ніж коштував оригінал.

Цей "Титанік", який є точною копією затонулого у квітні 1912 року, буде абсолютно точно непотоплюваним, тому що стояти він буде на суші. Спорудження розважального парку проводиться в повіті Даїн провінції Сичуань (Південно-західний Китай), де планується створити Міжнародний культурно-туристичний курорт "Романтичне Середземне море".