Новий президент Латвії розповів, за якої умови піде на контакт з Путіним

Латвія зацікавлена у конструктивному співробітництві з Росією в разі поліпшення відносин між Україною і Росією

Про це заявив на прес-конференції за підсумками президентських виборів в країні новий глава держави Раймондс Вейоніс, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Ми зацікавлені у конструктивній співпраці з Росією. Але у будь-якого співробітництва є дві сторони", - сказав він і додав, що для цього обидві сторони повинні виконувати норми міжнародного права.

"Якщо одна із сторін регулярно порушує норми міжнародного права, підтримує або бере участь у різних діях військового характеру на території України, то, на жаль, конструктивний діалог з такою державою неможливо вести. Але, якщо будуть повністю виконуватися Мінські домовленості, якщо стрілянина і загибель людей в Україні припиняться, якщо відносини між Україною і Росією покращаться, і якщо Латвія разом з іншими країнами готова почати вести конструктивний діалог з РФ, то я цей конструктивний діалог, звичайно ж, підтримаю", - розповів Вейоніс.

3 червня Сейм на позачерговому засіданні обрав нового президента Латвії. Ним став міністр оборони Раймонд Вейоніс, який, як і його попередник, висувався від Союзу зелених і селян.