СБУ не дала терористам "Ісламської держави" пустити коріння в Україні

СБУ не дала міжнародним терористам "Ісламської держави" створити в Україні перевалочну базу

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, передає Еспресо.TV.

СБУ спільно з партнерськими спецслужбами припинили функціонування каналів переправлення бойовиків міжнародної терористичної організації «Ісламська держава» через Україну та Туреччину до сирійсько-іракської зони, а також до країн Європи.

"Цікаво знати, що представники цієї терористичної організації намагалися використати нашу зосередженість на подіях на сході з метою створення в Україні своєї перевалочної бази. Не вдалося...", - написав він.

3 червня СБУ спільно з Міграційною службою виявила черговий "перевальний пункт", що використовувався для тимчасового переховування членів "Ісламської держави".

Силовики затримали п’ятьох іноземців: двох росіян, і громадян Узбекистану, Таджикистану та Казахстану.

"Вжитими заходами встановлено, що окремі з вказаних іноземців були депортовані до України з Туреччини у зв’язку з причетністю до терористичної діяльності та перебували на території нашої держави в порушення встановленого міграційним законодавством порядку. Інші іноземці нещодавно прибули в Україну з країн Європи. Виявлені члени «Ісламської держави» очікували виготовлення членами цієї структури підроблених паспортів для подальшого переправлення через Туреччину до Сирії", - зазначив Лубківський.

Трьом іноземцям скорочено терміни перебування в Україні, ще двох повернули до країни походження.

Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi