У Фінляндії кішку-психолога "взяли на роботу" у поліцію

Фінське кошеня Ааму тепер працює в органах внутрішніх справ, воно буде допомагати дітям, надаючи їм психологічну підтримку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на NEWSru.com.

Фінське кошеня на ім'я Ааму прославилося на всю країну після того, як місцева влада влаштувала тварину "на роботу" в органи внутрішніх справ. Норвезька лісова кішка стала новим співробітником поліції в Тампере. Вона працюватиме в міському Національному музеї поліції.

Як правило, у фінську поліцію беруть на роботу собак, які допомагають в охороні окремих об'єктів і виявленні наркотичних, вибухових та інших речовин. Саме тому "призначення" Ааму, чия кличка з фінської перекладається як "Ранок", стало справжньою подією для всієї країни.

Кішка буде працювати у відділі музею, призначеного для дітей, і буде допомагати їм краще адаптуватися до навколишнього оточення. "У багатьох країнах світу тварин використовують у музеях, щоб допомогти дітям розслабитися і відволіктися. При обговоренні серйозних тем кішка буде присутня як свого роду вид психологічної підтримки", - пояснила співробітниця музею Марітта Йокініемі.

Перед заступанням "на службу" Ааму доведеться пройти річну підготовку, протягом якої вона в супроводі господаря почне відвідувати музей, а гості установи зможуть не лише познайомитися з новим співробітником, а й погладити його. У музеї відзначають вміння кішки працювати в колективі: у неї є ще чотири брата, відповідно, вона звикла бути в команді і відстоювати свою точку зору. Цей досвід їй знадобиться, коли почнуться трудові будні, відзначають в музеї.

Ааму вже пройшла перше тренувальне завдання в музеї, зустрівшись "з небезпечним плюшевим музейним щуром". Співробітники установи хочуть звалити на кошеня ще й обов'язок по вилову гризунів і захисту музейних експонатів від подібного роду шкідників.