Від російської чемпіонки світу втік спонсор через її вояж по "ДНР"

Американська компанія з виробництва спортивного харчування розірвала контракт з чемпіонкою світу з пауерліфтингу росіянкою Мар'яною Наумовою через її поїздки на Донбас, де вона відкрито підтримувала терористів "ДНР"

За словами представників федерації пауерліфтингу Московської області, причиною стало звернення колег з української федерації, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на радіо "Говорит Москва".

Батько чемпіонки каже про скарги в соцмережах. Олександр Наумов стверджує, що американці розірвали контракт з Марією після того, як на адресу фірми-спонсора спортсменки надійшла низка скарг в мережі. Також він заявив, що його дочка перебуває "у списку терористів СБУ", тому вони побоюються, що можуть виникнути проблеми з поїздками на змагання в США.

"В Україну ми не в'їзні, Мар'яна в списках терористів СБУ зараз, в Австралію нас вже не пустили, ось в Америку у вересні плануємо, але можуть і не пустити, хоча віза у нас відкрита. Тренеру візу в березні вже не дали, нашу візу, може, вже не продовжать", - сказав Наумов в ефірі.

"Українські спортивні функціонери роблять все, щоб ускладнити мої виступи на міжнародних змаганнях, минулого року у мене виникли проблеми з австралійською візою, цього року моєму тренеру відмовили у візі в США. А зараз у мене виникли проблеми з компанією спортивного харчування. Від мене вимагали припинити мою громадську активність на Україні", - обурюється Марія.

Водночас вона вже анонсувала свою наступну поїздку на Донбас - у школи "ДНР" та "ЛНР" 1 вересня.