Бойовики і Росія вважають, що лінію розмежування можна рухати, - США в ООН

Постійний представник США в Радбезі ООН Саманта Пауер наголосила на тому, що Росія та бойовики намагаються захопити нові території на Донбасі в порушення Мінських угод

Про це вона заявила під час позачергового засідання Ради безпеки ООН у п'ятницю з приводу ситуації в Україні, передає Еспресо.TV

В якості прикладу вона навела нещодавний напад російсько-терористичних військ на Мар'їнку та Красногорівку Донецької області.

"Сепаратисти і Росія вважають, що лінія розмежування може рухатися, щоб включати ті території, на які вони вважають, що заслуговують. Письменник Михайло Булгаков говорив про це по-іншому: "язик може приховати правду, але очі її бачать". Тут очі належать місії моніторингу ОБСЄ. Що вони нам кажуть: увечері 2 червня і рано вранці 3 червня місія відзначила переміщення великої групи важких озброєнь в районі підконтрольному "ДНР" в західному напрямку в бік лінії зіткнення, поблизу Мар'їнки до і в ході зіткнень", - сказала Саманта Пауер.

Раніше, заступник генсекретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтман заявив, що в організації фіксують погіршення ситуації на сході України та наголосив, що ООН, "Як ніколи підтримує територіальну цілісність України".

Також він повідомив, що для вирішення гуманітарної кризи, яка склалася в Україні через анексію Криму і збройний конфлікт на Донбасі, не вистачає $251 млн.