Порошенко поговорив із Меркель про Мар'їнку, "Велику сімку" і заручників

Президент України провів телефонну розмову із Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель напередодні саміту лідерів "Великої сімки", який відбудеться 7 червня у Німеччині

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу президента.

"Співрозмовники обговорили ескалацію ситуації на Донбасі, зокрема, атаку бойовиків, яких підтримує Росія, на Мар’їнку, що вкотре стало грубим порушенням Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, Порошенко підкреслив, що загалом ситуація із режимом припинення вогню загострилась, а прогрес щодо звільнення заручників відсутній.

Глава держави висловив сподівання, що лідери "Великої сімки" на саміті в Німеччині продемонструють єдність та рішучу підтримку України.

Співрозмовники також обговорили економічну ситуацію в Україні.

"Президент України закликав розглянути додаткові фінансові механізми для підтримки макроекономічної ситуації, а також для енергетичної стабільності України та ЄС", - резюмували у прес-службі.

Як повідомлялося, лідери "Великої сімки" обіцяють вжити заходів проти тих, хто порушить мінські домовленості про припинення вогню і відведення важкого озброєння на Донбасі.