Порошенко пояснив, чому хоче заблокувати Донбас

Президент України Петро Порошенко пояснив, чому мають бути введені обмеження на взаємодію з окупованими територіями Донбасу

Про це Петро Порошенко розповів під час підсумкової прес-конференції за рік, передає  Еспресо.TV.

"Наша позиція щодо боротьби з корупцією на пунктах перетину кордону незмінна. Зараз, для того. щоб отримати перепустки, необхідно тричі їздити за клаптиком паперу, були проблеми з базою даних, процвітає корупція. Голова державної прикордонної служби Віктор Назаренко 4 дні у зоні АТО перевіряє видачу перепусток. Зараз ми це все вдосконалимо", - повідомив він.

Крім того, президент розповів про те, чому потрібно захищатися від терористичної частини Донбасу.

"Ми вимушені робити обмеження. щоб захиститися від тієї зброї, що йде звідти. Я не допущу проникнення зброї в мирні міста. Звідти йде значна кількість наркотиків, незареєстрованих ліків, бо кордон з Росією відкритий. Щоб зняти кордон тут, в середині України, нам мають дати встановити кордон з Росією" , - сказав Порошенко. 

Президент підкреслив, що для захисту України будуть створені відповідні законодавчі акти.

"Жоден підакцизний товар з того боку не потрапить. Ми не потребуємо не паленої горілки, ні гірких цигарок. В нас вже є зразки виготовлених фальшивих гривень. Ми маємо захистити банківську систему України, щоб банки на окупованих територіях працювали по українському законодавству", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко повідомив, що практика блокади окупованої території Луганської області, запроваджена Генадієм Москалем, має бути поширена на частину непідконтрольної Україні Донецької області