Яценюк обіцяє через тиждень показати звіт аудиторів щодо обгрунтованості тарифів ЖКГ

Чотири світові аудиторські компанії закінчать розглядати обґрунтованість встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги наприкінці наступного тижня

Про це сьогодні під час години запитань до Уряду у Верховній Раді повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає Еспресо.TV.

"Чотири великі аудиторські компанії повинні провести повну перевірку тих тарифів, які встановлені НКРЕКУ. Це незалежний орган, але мені, як прем'єр-міністру, ховатися і говорити, що це не я ставив тарифи... некрасиво, бо вся влада несе відповідальність за становище в країні. Це Президент України, Кабмін та інші державні органи, ким би вони не призначалися. Ми завершимо аудиторську перевірку - правильні вони (тарифи, - ред.) чи ні - з чотирма найбільшими світовими компаніями на кінець наступного тижня", - підкреслив він

Яценюк також попросив спікера парламенту Володимира Гройсмана запросити до Ради для заслуховування ціього звіту всю верхівку "енергетичної влади".

"Прошу шановного голови ВР, коли у нас буде готовий незалежний звіт світових аудиторів з цього приводу, окремо запросити сюди, в парламент, уряд, представників НАК "Нафтогаз", НКРЕКП, аудиторів, якщо вони погодяться, роздамо звіти кожному народному депутату України і знімемо питання економічними відповідями про те, як утворюються тарифи", - заявив Яценюк.