Нова українська поліція не забруднюватиме довкілля

Отримані Міністерством внутрішніх справ України нові японські автомобілі з гібридним двигуном Тойота-пріус скоротять викиди вуглецю на 70%

Про це заявив Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе під час церемонії передачі японських авто для нових підрозділів МВС України, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Пріуси" - автомобілі, що символізують японські енергоощадні технології та є найбільш популярними гібридними авто в світі. Маючи надзвичайно високі екологічні характеристики, ці автомобілі у порівнянні з авто, які використовувалися українською поліцією раніше, забезпечать приблизно 70 відсотків скорочення викидів СО2", - запевнив Абе.

На заході Президент Петро Порошенко наголосив, що застосування підрозділами Міністерства внутрішніх справ цих автомобілів не лише покращить умови несення служби особовим складом, але й суттєво скоротить витрати пального, заощадить значні державні кошти і суттєво покращить екологічну ситуацію в містах, де будуть використовуватися ці автомобілі.

"Всі передані автомобілі будуть оснащені сучасними спеціальними засобами фіксації, доступу до інтернету, пошуку. Для ефективної роботи поліцейського будуть використовуватися в роботі нової міської патрульної служби, яка розпочне свою роботу в Києві вже наприкінці червня - початку липня", - сказав Порошенко.