Клюєв не прийшов на допит ніби через хворобу, - нардеп

Адвокати кажуть, що Сергій Клюєв не прийшов на допит в ГПУ ніби через хворобу

Про це у своєму Facebook написав нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко, передає Еспресо.TV.

"У четвер він повинен був прийти на допит в Генпрокуратуру, де планували оголосити йому підозру. Після чого Клюєву мали обрати запобіжний захід. Планувався заставу, тому що він підозрюється не в насильницькому злочині, і кодекс дозволяє. Оскільки Клюєв так і не з'явився, слідчий ГПУ виніс постанову про розшук Клюєва і дав доручення СБУ, яке мало організівать подальший процес", - пише нардеп.

Також, як повідомляє Лещенко, в понеділок адвокати Клюєва вийшли на зв'язок і сказали, що їхній клієнт не втік, а був на лікарняному - і в понеділок він дійде до Генпрокуратури з довідкою про свою хворобу, яка вразила депутата в четвер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на сайті Міністерства внутрішніх справ у розділі про осіб, які переховуються від органів влади зявилося повідомлення про розшук Сергія Клюєва.

В повідомленні зазначається, що оголосила в розшук позафракційного депутата саме СБУ. Також вказано, що Клюєв переховується від прокуратури. Датою зникнення названо 4 червня.

Пізніше з'явилося повідомлення, що саме Генпрокуратура винесла постанову про оголошення у розшук депутата Сергія Клюєва та направила її до СБУ.

ГПУ звинувачує Клюєва в корупції. Йому закидають обкрадання держави на більш ніж 200 млн євро. Якщо провина буде доведена, нардепу "світить" більше 10 років. 

Наступного ж дня після зняття недоторканності Клюєв подав до суду на Верховну Раду. Він наполягає, що рішення комітету парламенту та Гройсмана були незаконними. До того ж Клюєв вже пригрозив міжнародними судами, якщо не знайде справедливості в українських.