Мосійчук хоче взяти на поруки молодиків, які влаштували бійку на гей-параді

Народний депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук готовий взяти на поруки провокаторів, що напали на учасників Маршу рівності й міліціонерів, які захищали представників ЛГБТ-спільноти

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Сьогодні в Оболонському районному суді Києва відбудеться суд над сімома затриманими під час "Маршу рівності", серед затриманих як бійці "Правого сектору", активісти об’єднання "Свобода", так і бійці АТО.

Як повідомили адвокати затриманих, справа об’єднана в одне провадження. Затриманим інкримінують частину 4 статті 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

Під судом уже зібралась чимала група підтримки затриманих. На паркані перед судом висять плакати "Які гей-паради, коли йде війна?" і "Правий сектор" захищає народ, народ захистить "Правий сектор".

Фото: Ірця Стельмах

Нагадаємо, у рамках форуму ЛГБТ "КиївПрайд-2015" на Оболонській набережній у Києві 6 червня відбувся "Марш рівності". Організатори наголошували, що це мирна маніфестація на підтримку ідеї необхідності дотримання прав людини, незалежно від сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності чи будь-яких інших ознак.

До останнього моменту місце його проведення організатори не оприлюднювали, проте під час заходу сталися сутички. За даними столичної міліції, в результаті сутичок поранень зазнали близько 10 правоохоронців, затримані 30 осіб. Також постраждали кілька учасників маршу.

Міжнародний форум ЛГБТ "КиївПрайд-2015" проводиться за підтримки українських і європейських активістів. Його започаткували у 2012 році, тоді проведення акції заблокували радикали.

У 2013 році Марш рівності вдалося провести, а минулого року організатори скасували захід у зв’язку із заявою столичної міліції про неможливість гарантувати безпеку активістам.

Напередодні цьогорічного Маршу рівності "Правий сектор" звернувся до міського голови Києва Віталія Кличка з проханням звернутися до суду щодо заборони акції ЛГБТ-спільноти.

4 червня президент України Петро Порошенко висловив упевненість, що якщо марш відбудеться, то правоохоронні органи зможуть гарантувати його безпеку.