Москаль надав Шокіну та Авакову перелік злочинів "Айдару"

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль направив генпрокурору Віктору Шокіну та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову перелік злочинів, скоєних добровольцями "Айдару" в зоні проведення антитерористичної операції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Москаля.

У прес-службі зазначили, що частина з цих добровольців не була офіційно оформлена в батальйоні, при тому, що в період керівництва батальйоном Сергієм Мельничуком їм надали зброю.

"З трибуни Верховної Ради було заявлено, що Генпрокуратура розслідує злочини Мельничука тільки в Києві, Київській та Житомирській області. Водночас є купа фактів викрадень, здирництва, катувань, грабежів, незаконного застосування зброї тощо у зоні проведення АТО", - заявив Москаль.

Він зауважив, що, як правило, ці злочини скоєні так званими добровольцями, котрі отримали від Мельничука незареєстровану зброю, носили нашивки "Айдару", але по документах у батальйоні не значилися.

"Я ще раз наголошую, що частина "Айдару" дійсно зі зброєю в руках захищає територіальну цілісність України на передовій, тоді як інша частина вирішила банально заробити на війні", - підкреслив Москаль.

Він зазначив, що у переліку тільки 25% злочинів, серед яких найважчі та найрезонансніші - викрадення держслужбовців із вимогою викупу, опір працівникам правоохоронних органів, пограбування підприємців тощо.

"Усі названі злочини мають бути розслідувані правоохоронними органами, а винуватці притягнуті до найсуворішої відповідальності, згідно з українським законодавством", - вимагає очільник Луганщини.

Нагадаємо, раніше Москаль заявляв, що в МВС підтвердили причетність бійців "Айдару" до захоплення хлібозаводу ТОВ "УКР-ВЕРЕСК" поблизу Станиці Луганської.