В СБУ кажуть, що не оголошували Клюєва в розшук

Інформація на сайті МВС України про оголошення в розшук народного депутата Сергія Клюєва, якого Верховна Рада України позбавила депутатської недоторканності, оприлюднена через технічну помилку

Про це у своєму Facebook написав начальник головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк, передає Еспресо.TV

"Головним слідчим управлінням СБУ в даний час не розслідується кримінальне провадження щодо Клюєва С. П., тому і не оголошувався його розшук слідчими СБ України. Мабуть, технічна помилка має місце на сайті МВС", - написав він.

 

Головним слідчим управлінням СБУ наразі не розслідується кримінальне провадження щодо Клюєва С.П., тому й не оголошувався його розшук слідчими СБ України. Мабуть, технічна помилка має місце на сайті МВС.

Posted by Василь Вовк on 8 Июнь 2015 г.

 

Нагадаємо, раніше в міліції повідомили, що Сергій Клюєв не з'явився на допит в Генеральну прокуратуру України.

При цьому його адвокат заявив, що Сергій Клюєв не отримував повістку з'явитися протягом трьох днів, а також повідомлення про підозру. Державна прикордонна служба підтвердила, що Сергій Клюєв, намагався втекти в Австрію.

Як відомо, 3 червня Верховна Рада за запитом Генпрокуратури позбавила Клюєва, а також колишнього комбата "Айдара" Сергія Мельничука депутатської недоторканності.

ГПУ звинувачує Клюєва в корупції. Йому закидають обкрадання держави на більш ніж 200 млн євро. Якщо провина буде доведена, нардепу "світить" більше 10 років. 

Наступного ж дня після зняття недоторканності Клюєв подав до суду на Верховну Раду. Він наполягає, що рішення комітету парламенту та Гройсмана були незаконними. До того ж Клюєв вже пригрозив міжнародними судами, якщо не знайде справедливості в українських.