Кількість загиблих через пожежу на нафтобазі збільшилась

Під час ліквідації пожежі на нафтосховищі в Київській області загинула ще одна людина

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу ГУ МВС у Київській області.

"Станом на 17.00 9 червня відомо про дві загиблі людини. Дванадцять з травмами знаходяться у лікарні, з яких сім працівників ДСНС України, та ще двоє вважаються безвісти зниклими. За фактом загибелі людей під час пожежі на нафтосховищі у Василькові міліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України", - зазначили у відомстві.

Ситуація знаходиться під повним контролем ДСНС. Ліквідація пожежі триває. На місці події працюють рятувальники та пожежники з Київської та сусідніх областей, а також працівники міліції, які охороняють громадський порядок на місці події.

Як повідомлялося, наразі під Васильковом продовжують палати три цистерни з нафтопродуктами.

Рятувальники назвали основною причиною вибуху на нафтобазі під Києвом недотримання норм будівництва. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що пожежа сталася через вибух цистерн.  Також серед причин загорання розглядали теракт. Пізніше у прес-службі президента зазначили, що ця версія не підтверджується.