Китайський хірург створив тисячу живих Франкейнштейнів

Хірург з Китаю зробив пересадку голови тісячі мишей. Далі в його планах - поміняти головами мавп

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Китайський хірург вирішив піти по стопам радянського біолога Володимира Деміхова, який ще у 1954 році зробив першу пересадку голови собаці. Цей монстр прожив місяць.

Цей дослідник дав поштовх до "перегонів" серед хірургів, завдяки чому американець Роберт Дж. Вайт у 1970 році успішно відтяв голову мавпі та пришив її до іншого тулуба.

Примат прожив лише півтори доби.

Сяопін Рен вже поміняв голови понад тисячі піддослідних мишей і має намір провести таку операцію на мавпі найближчим часом, повідомляє Іndependent.

Кожна процедура китайського доктора тривала щонайменше 10 годин. Кілька зразків змогли навіть відкрити очі, самостійно рухатись, дихати й пити воду.

Але жоден гризун не прожив більше семи хвилин.

Рен стверджує, що він вдосконалив процедуру пересадки і використовує крихітні трубки для подачі крові від мозку до нових органів.

Дослідник впевнений, що одного дня його робота допоможе провести пересадку голови людині і зробить революцію у медицині. Але поки що головна проблема – це перерізані м’язи та спинний мозок, що викликає серйозні ускладнення, які призводять до загибелі.

Нагадаємо, що першою людиною, якій пересадять голову на новий тулуб може стати російський програміст Валерій Спірідонов, що страждає на хворобу Вердніга-Гоффмана. Він погодився лягти під ланцет італійського хірурга Серджіо Канаверо і отримати нове здорове тіло. Якщо зможе вижити.

Світові експерти в шоці від такої заяви. Вони вважають, що ця операція може викликати "божевілля, якого ще не бачив світ".