"Наша Ряба" вирішила обміняти землі в Росії

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (МХП), більш відомий завдяки бренду "Наша Ряба", що належить мільярдеру Юрію Косюку, передає свої землі та елеватори у Воронезькій області російській компанії "Агрокультура"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Коммерсантъ".

МХП, в свою чергу, отримає землі в Україні, які належать "Агрокультурі" в Україні.

За словами співвласника "Агрокультури" Ігоря Худокормова, операція буде безгрошовою. Компанії поінформували про угоду зацікавлені відомства керівництва Воронезької області.

При цьому, за словами обласного віце-прем'єра Анатолія Співакова, зміниться структура використання земель, що раніше належали МХП. Український холдинг використовував землі, вирощуючи на них традиційні культури: соняшник, пшеницю і кукурудзу. "Агрокультура", за словами чиновника, буде використовувати землю під вирощування цукрових буряків.

МХП придбав 40 тис. гектарів землі і два елеватори у Воронезькій області в 2013 році. Сума угоди становить 44,3 млн доларів.

Холдингу "Агрокультура" належить близько 158 тис. гектарів сільськогосподарських земель у Воронежі, Курську, Липецьку і Калінінграді. В Україні, у Львівській області, їй належить ще 68,7 тис. гектарів.