Росія заборонила ввезення українських миючих засобів

Росія з 15 червня вводить заборону на ввезення миючих засобів виробництва українського підприємства ПрАТ "Вінницяпобутхім"

Про це повідомила глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Анна Попова, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс".

"Синтетичні миючі дитячі засоби не відповідають вимогам за індексом токсичності", - пояснила вона.

За даними Росспоживнагляду, мова йде про дитячі порошкоподібні миючі синтетичні засоби "Ушастий нянь".

Згідно з даними сайту "Вінницяпобутхім", це підприємство, зокрема, виробляє пральні порошки "Лотос".

Управлінням Росспоживнагляду по місту Санкт-Петербургу при проведенні досліджень дитячих порошкоподібних миючих синтетичних засобів "Ушастий нянь", в рамках здійснення федерального державного та санітарно-карантинного нагляду, виявлено порушення вимог законодавства в галузі санітарно-епідеміологічного благополуччя людини, йдеться у повідомленні.

"Ушастий нянь" - бренд петербурзької компанії "Невська косметика", виробничі площадки якої знаходяться в Санкт-Петербурзі, Ангарську і в Україні, в місті Вінниця. "ВІННИЦЯПОБУТХІМ" також виробляє пральні порошки "Лотос".

Росія, посилаючись на претензії до безпеки, раніше ввела заборону на продовольчі та непродовольчі товари виробництва України.

Росія заборонила ввезення з України молочної та кондитерської продукції, соків, консервів і алкоголю.

У квітні санітарна служба заборонила ввезення в Росію деяких засобів побутової хімії, шпалер і засобів гігієни, які виробляються на Україні.

У відомстві тоді заявили, що почали перевірку 15 видів української непродовольчої продукції, включаючи парфуми, туалетну воду, дезодоранти, мило, постільні приналежності, пелюшки і підгузники.