Саакашвілі завтра починає конкурсний відбір на посади голів РДА Одещини

В Одеській області з 10 червня 2015 р. розпочинається прийом заявок для участі у відкритому конкурсі на заміщення вакансій 26 голів райдержадміністрацій

Про це він голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі повідомив на брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Я сподіваюся, це будуть нові люди. Конкурс буде проводитися відкрито. Відразу можу попередити: якщо за когось просити - того чоловіка негайно виключать", - підкреслив голова ОДА.

Також губернатор  ініціює проведення відкритого конкурсу для призначення голови місцевої митниці з метою боротьби з корупцією.

"Мене не задовольняє коли митників ловлять на 500 грн хабара. Ми підемо за великою рибкою, дрібна нас не влаштовує", - заявив Саакашвілі.

Зазначається, що всі заявки будуть прийматися в електронному вигляді. Зокрема, заповнюючи анкети, потенційним претендентам необхідно буде вказати своє бачення розвитку Одеської області та України в цілому.

Курирувати конкурсну комісію буде колишній позаштатний радник міністра економічного розвитку і торгівлі України Саша Боровик.

Також під час брифінгу Саакашвілі сказав, що хоче звільнити Одещину від корупції, криміналу та бюрократії.

Нагадаємо, Петро Порошенко призначив Михайла Саакашвілі губернатором 30 травня. Крім того, він присвоїв йому українське громадянство.

Голова Одеської ОДА одразу по призначенню вирішив звільнити 24 з 27 голів райрад регіону та оголосити конкурс на їхнє заміщення. Також губернатор доручив налагодити систему звернень громадян.