Шкіряк розповів, через що могла спалахнути нафтобаза на Київщині

Причиною пожежі на нафтобазі у Київській області можуть бути порушення правил зберігання нафтопродуктів

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передає Еспресо.TV.

"Однією з причин масштабної пожежі й потужного вибуху на нафтобазі "БРСМ-нафта" під Васильковим можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів. Розглядаються також технічна складова, не виключено і навмисний підпал", - наголосив він.

Шкіряк зазначив, що остаточну причину загорання з'ясує слідство, адже зараз достовірно встановити причину трагедії неможливо.

"Пожежа триває. На даний час, рятувальників і техніку відведено з епіцентру займання вогню, оскільки зберігається небезпека повторних вибухів", - написав радник глави МВС.

Він запевнив, що рятувальники роблять все можливе для локалізації пожежі та подальшої ліквідації наслідків вибуху.

"Протягом останніх 12-15 годин були залучені усі сили і засоби, щоб протистояти вогняній стихії. Втрачено кілька одиниць пожежно-рятувальної техніки. На жаль, можуть бути жертви серед бійців пожежно-рятувальних загонів", - підкреслив Шкіряк.

За його інформацією, наразі немає зв'язку з трьома рятувальниками. Шестеро бійців ДСНС, з різними ступенями опіків, доправлені до лікарень.

"Для оцінки ситуації та координації дій підрозділів ДСНС і Нацгвардії на місце події прибув міністр МВС України Арсен Аваков", - додав Шкіряк.

Нагадаємо, 8 червня у Київській області на території нафтобази під Васильковом спалахнула пожежа.

Сьогодні вранці Аваков повідомив, що на нафтобазі стався потужний вибух, унаслідок якого загинули пожежники.