У будинок міністра оборони Чехії жбурнули "коктейлі Молотова"

Невідомі кинули кілька пляшок із "коктейлем Молотова" в будинок міністра оборони Чехії Мартіна Стропницького в Празі, де він проживає з сім'єю

Про це повідомив представник Міноборони Чехії Ян Пейшек, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

За його словами, інцидент стався ще в неділю, проте в інтересах слідства інформацію про це розкрили тільки на початку наступного тижня.

"Кілька пляшок із запальною сумішшю невідомі кинули в неділю в будинок, у якому в Празі проживає із сім'єю міністр оборони Чеської республіки Мартін Стропницький. Потерпілих, на щастя, немає, посилено охорону міністра", - сказав Пейшек.

За інформацією Пейшека, пляшки було кинуто з-за паркану, вони впали на терасу будинку, але повністю не вибухнули, а пожежу вдалося швидко загасити. Самого Стропницького в цей момент у будинку не було.

Останнім часом міністр неодноразово отримував листи з погрозами.

"Подібні справи на чеській політичній сцені, на щастя, трапляються нечасто. На жаль, це підтверджує останні повідомлення про радикалізацію певних угруповань, що борються проти тих цінностей, яких ми дотримуємося", - прокоментував інцидент сам Стропницький.

Нагадаємо, у Німеччині в ніч на 24 травня невідомий кинув "коктейль Молотова" в будівлю штаб-квартири президента ФРН Йоахіма Гаука в Берліні.