Яценюк став колумністом американської газети, щоб розповісти про війну з Росією та "совком"

Україна б'ється на двох фронтах: проти російської агресії та проти радянського минулого

Про це пише у своїй статті на The Washington Post прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає Еспресо.TV.

Один із фронтів видно в щоденних новинних випусках і знаходиться на сході країни, де тисячі російських військових беруть участь у збройній агресії проти територіальної цілісності України, пише Яценюк.

Менш видимий, але не менш важливий фронт - це війна України проти радянського минулого, корупції і поганого управління, які тягнуть нас назад, пише глава уряду України.

Президент Путін сподівається на нашу поразку, тому що він знає, що демократичні ідеї заразливі і вільна Україна стане небажаним прикладом для його країни. Військове втручання Росії змушує нас вибирати між безпекою та реформами.

Проте українці об'єдналися, відкидаючи цей вибір. На думку Яценюка, українці мають намір створити сучасне західне суспільство, засноване на підзвітному уряді, вільної ринкової економіки і верховенстві закону.

На думку Яценюка, на Україні прискорюється процес реформ, посилюється фінансова дисципліна, місцевій владі передано фінансові повноваження, йде боротьба з корупцією та олігархами.

Однак Україна потребує підтримки своїх партнерів в стабілізації економіки, зазначає Яценюк. Крім підтримки міжнародних фінансових установ і США, Україні також необхідний режим санкцій проти Росії до повного виконання Мінських угод, зазначає Яценюк.

Україна несе на собі основний тягар опору відродженню в Росії авторитаризму і імперіалізму. Ми можемо запобігти цьому разом із нашими партнерами по демократії. Ця ідея була уроком лідерства США в минулому столітті, вона ж надихає нас і зараз, резюмує Яценюк.