Засновник "KaZaнтипу" офіційно підтвердив: Фестиваль повертається до анексованого Криму з новою назвою

"KaZaнтип" цього літа відбудеться в Поповці, але називатиметься BEFOOZ

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на повідомлення засновника "KaZaнтипу" у Facebook.

Фестиваль електронної музики триватиме з 31 липня до 16 серпня в селищі Поповка. 

"Так, свято відбудеться "за будь-якої погоди", - написав Микита Маршунок.

Інформацію про фестиваль BEFOOZ його організатори цього року вирішили ретельно приховувати: "Нам би не хотілося публічно ділитися всією інформацією про майбутній проект – все, що ви хочете знати, зможете отримати тільки на сайті, тільки після реєстрації та и підписки про нерозголошення". 

Раніше Маршунок вже заявляв про створення фестивалю Befooz як нового "KaZaнтипу", але точної інформації про нього, в тому числі про місце і час проведення, не з'являлося. Однак він не виключав можливості повернення заходу до Криму.

Торік фестиваль вирішили перенести в Грузію, але затія виявилася провальною: замість очікуваних 40-50 тисяч гостей на нього приїхали близько 10 тисяч. Потім "KaZaнтип" спробували провести в Камбоджі, але місцева влада скасувала захід за два тижні до початку.

"КаZантип" був вперше проведений в 1992 році. Спочатку музичний марафон проходив на узбережжі Азовського моря в місті Щолкіне, в районі мису Казантип, від якого і отримав назву. У селі Поповка фестиваль проводиться з 2001 року.