Гонка озброєнь. Китайські військові обсміяли новітні російські танки "Армата"

Китайський виробник танків VT-4 розкритикував новітні російські бойові машини "Армата" Т-14

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Bloomberg.

Росія та Китай почали перегони на створення найдосконалішої машини смерті – передового танку. Останньою розробкою путінських військових став танк "Армата" (Т-14).

Водночас у Піднебесній компанія Norinco  сконструювала бронемашину VT-4 . Пекін та Москва розраховують, що новітні танки замінять старі зразки.

Оскільки машини Росії та Китаю є конкурентами, Norinco не проґавила можливість обсміяти "Армату". Військове підприємство пригадало, як Т-14 кілька разів заглох під час репетиції параду в Москві. Трансмісію "Армати" на офіційній сторінці Norinco в WeChat назвали "недопрацьованою". Було зазначено, що китайський танк VT-4 ніколи не мав таких проблем.

Також китайці підкреслили, що їх танки обладнані новітньою системою вогневого контролю, яку Кремль тільки намагається розробити.

До речі, за оцінками Bloomberg, російська «Арамата» коштуватиме стільки ж як і американський "Абрамс" - $6 млн.

Читайте також: Над гордістю Путіна - танком "Армата" поглузували у мережі

Представники російського "Уралвагонзаводу", де збираються Т-14, заяву китайських колег не прокоментували.

Читайте також: Російські танки на репетиції параду виявилися картонними

Нагадаємо, що новий російський танк Т-14, оснащений дистанційно керованої гарматної вежею і броньованої капсулою для екіпажу, що захищає його від детонації боєзапасу. Він повинен прийти на зміну основного танку російської армії Т-90.

Фото: Китайський танк VT-4