Крим знайшов "вірного друга і брата". Півострів співпрацюватиме з Нікарагуа

Посол Республіки Нікарагуа у Російській Федерації Хуан Ернесто Васкес Арайя заявив, що для жителів Криму Нікарагуа - "вірний брат і друг"

Таку заяву він зробив під час свого візиту до Севастополя, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Крим. Реалії".

"Для нас велика честь бути разом із севастопольським народом. Будьте впевнені, Нікарагуа - вірний брат, вірний друг, який буде з вами завжди разом", - сказав  Хуан Ернесто Васкес Арайя.

Посол зазначив, що зустріч є "першим кроком до реалізації проектів співробітництва між Севастополем і Нікарагуа".

"Ми думаємо, що можемо постачати до Севастополя кілька нікарагуанських продуктів, які у ваших кліматичних умовах не ростуть: каву, тютюн, а також цукор, яловичину, морепродукти і ром. Ми можемо співпрацювати у сферах рибальства, обміну спеціалізованими кадрами", - зауважив він.

У зустрічі з послом взяла участь заступник голови Законодавчих зборів Катерина Алтабаєва. Вона наголосила на великих перспективах співпраці Криму і Нікарагуа.

 "Цей візит дуже важливий, оскільки сьогоднішній світ не може бути однополярним. Він завжди буде багатополярним. І я думаю, що такі добрі, теплі переговори - це ще одне підтвердження того, що, незважаючи на тисячі кілометрів, ми дуже добре розуміємо один одного. Я впевнена, що у нас дуже хороші перспективи для взаємодії", – сказала вона.

Нагадаємо, Нікарагуа - одна з 11 країн, які голосували проти резолюції Генеральної асамблеї ООН, у тексті якої визнається непорушність територіальної цілісності України. .