Приватизація Одеського припортового заводу розпочнеться вже на наступному тижні

Фонд держмайна України розпочне процедуру приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ) на наступному тижні

Про це повідомив у ході виїзного засідання спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації глава ФДМ Ігор Білоус в Одесі, передає Еспресо.TV з посиланням на "Минфин".

"Без сумніву, ОПЗ - об'єкт номер один по приватизації в Україні на сьогоднішній день. Цей процес, аукціон, комплекс, який ми почнемо вже наступного тижня, щоб ви розуміли, будемо здійснювати розміщення акцій. Ми подали до відповідних міністерств для візування. На Кабміні, думаю, це буде наступного тижня, і ми повинні почати цей процес", - заявив він.

Як зазначив Білоус, щоб завершити процедуру приватизації ОПЗ в поточному році, її необхідно почати в найближчі 10 днів.

"Наступного тижня оголосимо попередній план розміщення акцій", - додав він.

Глава ФДМ також повідомив, що до теперішнього часу в ОПЗ зацікавлені норвезькі, американські, арабські та вітчизняні інвестори.

Вартість активів підприємства Білоус оцінив в "сотні мільйонів доларів".

Нагадаємо, в середині травня Кабмін затвердив перелік об'єктів державної власності, які підлягають приватизації в 2015 році, і серед яких - виробник аміаку і карбаміду Одеський припортовий завод (ОПЗ, Одеська область).

Слід зазначити, що більшість хімічних підприємств України належать Дмитру Фірташу. Проте деякі з його активів знаходяться в зоні АТО, а черкаський "Азот" і "Рівнеазот" з холдингу Ostchem припинили роботу наприкінці травня.