"Гра престолів" випустить тематичну розмальовку для дорослих

Розмальовка з 45 чорно-білими ілюстраціями буде заснована на телесеріалі "Гра престолів" та серії книг Джорджа Мартіна

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Los Angeles Times.

Популярний американський телесеріал перетвориться на розмальовку для дорослих. Американське видавництво Bantam Books анонсувало вихід збірки, заснованої на телесеріалі  та серії книг Джорджа Мартіна "Пісня льоду і полум'я". Проект охарактеризований як "книжка для дорослих".

Розмальовка міститиме 45 оригінальних чорно-білих ілюстрацій із зображенням персонажів романів Мартіна, символів, відомих місць дії і сцен. Повідомляється, що розмальовка з'явиться у продажу в жовтні цього року.

"Гра престолів" вирішила бути в тренді на всіх фронтах, адже, з одного боку, серіал став найпопулярнішим у світі, а розмальовки як такі – новий популярний спосіб відпочинку та зняття стресу, що охопив весь світ. Так, книги Secret Garden і Enchanted Forest від шотландської художниці-ілюстратора Джоани Басфорд, опубліковані в 2014 році, стали лідерами продажів інтернет-магазину Amazon.com. В Україні ці розмальовки видало львівське "Видавництво Старого Лева".

Перший роман Мартіна вийшов у 1996 році. У квітні 2011 року канал HBO запустив серіал "Гра престолів", кожен сезон якого приблизно відповідає одній або двом книгам циклу. Проект є одним із найдорожчих у жанрі фентезі. Телеверсія "Гри престолів" двічі номінувалася на премію "Еммі" і отримала нагороду "Х'юго" за кращу постановку. Зараз транслюється п'ятий сезон.