Суд продовжив розгляд апеляції Пукача у справі Гонгадзе

Апеляційний суд Києва продовжив розгляд апеляції колишнього керівника департаменту спостереження МВС України Олексія Пукача, засудженого до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе

Засідання продовжив головуючий суддя Степан Гладій, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

На засіданні присутні Пукач зі своїм адвокатом, потерпілий Олексій Подольський зі своїми представниками, а також прокурори.

Вчора суд відмовив Подольському у відводі суддів по справі апеляції Пукача. Судді назвали клопотання про відвід всієї колегії суддів необґрунтованим.

Потерпілий заявив, що колегія суддів необ'єктивна і упереджена, оскільки відмовила йому у задоволенні клопотання про виклик до суду в якості свідків президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, генерального прокурора Віктора Шокіна, колишнього президента Леоніда Кучми, колишнього глави Адміністрації президента, екс-голови Верховної Ради Володимира Литвина і Григорія Омельченка.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва визнав Пукача винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе і засудив його до довічного позбавлення волі 29 січня 2013 року.

Суд встановив, що Пукач у ніч із 16 на 17 вересня 2000 року вбив Гонгадзе за його професійну діяльність за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.