Сина Джемілєва засудили на 5 років тюрми

Краснодарський крайовий суд засудив сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, Хайсера до 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму

Про це у своєму Twitter повідомив адвокат Хайсера Микола Полозов, передає Еспресо.TV.

"Отже, вироком Краснодарського крайового суду Хайсер Джемилєв засуджений до 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму. Вирок оскаржу", - повідомив Полозов.

Крім того, його звинуватили у розкраданні і незаконному зберіганні зброї, але на думку присяжних, Джемілєв заслуговує поблажливості.

Нагадаємо, проти сина депутата парламенту та лідера Меджлісу Мустафи Джемілєва порушили кримінальну справу через убивство, що сталося два роки тому в Криму. Сам Джемілєв заявив, що вистрілив з карабіна в людину через засліплення сонцем.

Український суд визнав це "вбивством з необережності" та засудив Хайсера Джемілєва до трьох років та восьми місяців ув'язнення. Цей вирок вступив у дію - повідомив адвокат.

Після анексії Росією Криму російський Верховний суд передав цю справу у крайовий суд Краснодарського краю.

Захист вважає, що суд повинен припинити справу проти українця, а Генеральна прокуратура Росії - видати його Україні.

Нещодавно присяжні визнали сина депутата Верховної ради України Мустафи Джемілєва Хайсера невинним в умисному вбивстві, але винним у заподіянні смерті з необережності.