У Петербурзі поставили пам'ятник загиблому на Донбасі невідомому солдату

У Санкт-Петербурзі активісти поставили на Марсовому полі пам'ятник "невідомому солдату", загиблому на Донбасі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Эхо Москвы".

Щит із траурним написом принесли активісти молодіжного руху "Весна".

До однієї з плит на Марсовому полі, де поховані жертви революції й громадянської війни, приставили щит з написом: "Невідомий солдат загинув на Донбасі в "мирний" час".

Таким чином опозиціонери з молодіжного руху відреагували на нещодавній указ президента Росії Володимира Путіна щодо засекречування даних про втрати військовослужбовців у мирний час.

"Могила нового Невідомого солдата повинна нагадати про сотні й тисячі наших співвітчизників, відправлених Путіним на війну з Україною", - йдеться у зверненні руху в соцмережі "ВКонтакте".

Активісти наголосили, що про військовослужбовців "брешуть, що вони перебувають у відпустці", і "більше фактів кажуть, що російські солдати воюють на Донбасі".

Опозиціонери визнають, що перехожі на Марсовому полі виявилися байдужими до ситуації й жодним чином не змогли висловити своє ставлення до акції.

Нагадаємо, наприкінці травня Володимир Путін відніс до державної таємниці відомості про втрати серед військовослужбовців Міноборони під час проведення спеціальних операцій у мирний час.