У Самарі, яка прийме ЧС-2018, немає сучасних готелів

Самара при підготовці до Чемпіонату світу з футболу-2018 має проблеми з готелями високого рівня

Про це заявив губернатор Самарської області Микола Меркушкін, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

"Є проблеми з готелями високого рівня, але все, що вимагає ФІФА, ми в найближчі 3-4 дні всі контракти підписуємо, і у нас будуть готелі, які влаштують і команди, і ФІФА на додаток до того, що ми маємо. Якщо знадобляться додатково готелі, ми готові їх побудувати", - обіцяє Меркушкін.

Перший в історії Чемпіонат світу з футболу на території Росії відбудеться 14 червня - 15 липня 2018 року. Матчі мундіалю будуть зіграні в 11 містах Росії: Москві, Калінінграді, Санкт-Петербурзі, Волгограді, Казані, Нижньому Новгороді, Самарі, Саранську, Ростові-на-Дону, Сочі і Єкатеринбурзі.

Зазначимо, що Росію ще можуть позбавити ЧС-2018, якщо виявлять факти хабарництва під час виборів країни-господарки мундіалю.

Нагадаємо, глава ФІФА Йозеф Блаттер оголосив про відставку через чотири дні після свого переобрання 29 травня на черговий термін.

Найбільший в історії ФІФА скандал розгорівся 27 травня в Цюріху, коли було затримано декілька високопоставлених чиновників організації за підозрою в корупції. Передбачається їх екстрадиція до США, де їм можуть бути пред'явлені звинувачення.

Одночасно з цим стало відомо, що швейцарська поліція порушила кримінальну справу стосовно групи невідомих осіб, пов'язаних з відмиванням грошей під час виборів країн-організаторів ЧС-2010, ЧС-2018 і ЧС-2022.