У Жириновського вимагають покарати "Медузу" за інтерв’ю з проповідником ІД

Депутат Державної думи від фракції ЛДПР Вадим Деньгін звернувся із запитом у Слідчий комітет Росії й Генеральну прокуратуру РФ з пропозицією притягнути інтернет-видання "Медуза" до відповідальності за екстремізм

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Известия".

Приводом для запиту стало опубліковане виданням інтерв'ю з імамом берлінської мечеті Мурадом Атаєвим, який іменується як "проповідник "Ісламської держави" - забороненої в Росії терористичної організації.

Деньгін вважає матеріал відкритою рекламою "Ісламської держави". На його думку, авторів інтерв'ю необхідно притягнути до відповідальності, оскільки читач "може сприйняти норми ІД з позитивного боку".

Аналогічний запит в прокуратуру Москви направив і політтехнолог, колишній медиатехнолог "Молодої гвардії Єдиної Росії" Владислав Калашник. Він вказав на неприпустимість появи в пресі тверджень Атаєва, що виправдовують вбивства ні в чому невинних людей.

Видання наводить і думку першого заступника голови комітету Держдуми з оборони Сергія Жігарева (також члена ЛДПР), який назвав авторів інтерв'ю з джихадистами його співучасниками.

При цьому проти блокування "Медузи" висловився перший заступник комітету Держдуми по інформаційній політиці, інформаційним технологіям і зв'язку Андрій Туманов ("Справедлива Росія"), який вважає, що потрібно тиражувати інформацію про те, що терористи вважають вбивства прийнятними речами.

"Це чорна незмивна пляма на них. Це не виправдання, це говорить про те, що вони нелюди. Журналіст спрацював чудово", - заявив Туманов.

У схожому ключі висловилася на своїй сторінці в Facebook і головний редактор "Медузи" Галина Тимченко. За її словами, інтерв'ю Атаєва - викривальний матеріал.

"З нього безпосередньо випливає, що ІД - це жахлива, середньовічна, нелюдська організація, існування якої - катастрофа і загроза світу, яким ми його знаємо. Більше того, кожен абзац висловлювань імама супроводжується фотографіями і описами звірств ІД. Нічого, крім жаху, цей текст у нормальної людини викликати не може", - підкреслює Тимченко.