Відповідь олігарха. Коломойський вимагає від держкомпанії забрати нафту з його заводу

Компанія "Укртатнафта", підконтрольна "Привату" Ігоря Коломойського, вимагає від ПАТ "Укртранснафта" розрахуватися за зберігання нафти і звільнити від неї резервуари підприємства, надавши реквізити чи пропозиції щодо її відкачування

Про це повідомляє прес-служба "Укртатнафти", передає Еспресо.TV.

Як зазначає прес-служба, 14 травня 2015 в результаті інвентаризації технологічної нафти ПАТ "Укртранснафта", розміщеної в резервуарах Кременчуцького НПЗ ПАТ "Укртатнафта" підтверджено наявність нафти в повному обсязі з якісними параметрами.

"Оперативне та своєчасне ухвалення рішення керівництва ПАТ «Укртранснафта» про звільнення простоюють нафтопроводів, що опинилися в зоні АТО в квітні 2014 року, дозволило зберегти майно компанії і надало державі можливість забезпечити потреби української армії в нафтопродуктах і використовувати наявні ресурси для вирішення першочергових завдань", - уточнюють в "Укртатнафті".

Проте, як кажуть в компанії, протягом 14 місяців державна "Укртранснафта" не прийняла рішення щодо використання нафти для виробництва нафтопродуктів.

"У зв'язку з цим ПАТ "Укртатнафта" звернулося до керівництва ПАТ "Укртранснафта" з проханням забрати технологічну нафту, яка знаходиться в резервуарах компанії", - йдеться в повідомленні.

Також в "Укртатнафті" заявляють, що зберігання держнафти веде до "виробничих втрат компанії". А саме за період зберігання нафти ПАТ "Укртранснафта" добовий обсяг переробки Кременчуцького НПЗ знизився на 20%.

В компанії також вимагають від "Укртранснафти" розрахуватися за зберігання нафти і звільнити від неї резервуари підприємства, надавши реквізити чи пропозиції щодо її відкачування.

Більше про значення скандал з "Укртранснафтою" читайте в матеріалі: Хроніка боротьби за "Укртранснафту"