Яценюк попросив США захистити Україну ще одним щитом

Арсеній Яценюк закликав інвесторів із США приходити в Україну і таким чином захистити Україну і підняти економіку

Про це йдеться у повідомленні на урядовому проталі, передає Еспресо.TV.

"Найкраща відповідь президенту Путіну – показати, що Україна – це успішна і процвітаюча європейська держава, яка підтримується США", - підкреслив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в інтерв’ю каналу CNN у ході робочого візиту до Вашингтона.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд України провів "важкі й болючі реформи": "Ми хочемо зробити країну кращою. Ми хочемо поліпшити інвестиційний клімат".

Він закликав інвесторів із США приходити в Україну: "Американські інвестори в Україні стануть ще одним захисним щитом. Це шлях, як підняти нашу економіку і зробити Україну історією успіху", - наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк привітав рішення Уряду США направити до України військових для проведення тренувальної місії бійців української Нацгвардії, а також надати технічну допомогу у вигляді електронного оснащення: "Але нам потрібно більше, насамперед – оборонювальна зброя, аби зупинити Росію".

"Росія постачає терористам сотні танків, сотні гармат, сучасну артилерію, навіть SA-11, SA-15 та SA-22. Понад 10 тисяч російських військових є на території України. І 30 тисяч очолюваних Росією терористів, тренованих російською ФСБ та російською армією", - сказав він.