Журналіста НТВ звільнили за скандальне інтерв'ю про Путіна

Кореспондента НТВ Костянтина Гольденцвайга звільнили після інтерв'ю німецькому каналу ZDF про російську політику і Президента РФ Володимира Путіна

Про це повідомив сам Гольденцвайг на своїй сторінці в Facebook, передає Еспресо.TV.

"Тут я дав вчора відверте інтерв'ю в прямому ефірі одному німецькому каналу на прохання колег - про те, як, на мій погляд, російському керівництву бути вигнаним з G7. А після цього, вже на ранок телекомпанія НТВ вирішила (або вирішили за неї), що прощається зі мною сьогодні ж, а не через пару тижнів, як планувалося. Прекрасна думка, спасибі! Заразом на моєму прикладі товариші показали бажаючим, як на російському ТБ працює цензура, самоцензура і пропаганда", - написав Гольденцвайг.

 

 

Про те, як журналіст "голосно грюкнув дверима", розповів на своїй сторінці в Facebook російський журналіст Олександр Морозов.

"Вчора трапився скандал з НТВ. Причому, такої сили, що підключили говноблогера Марину Юденич, для того, щоб "відпрацювати" ситуацію. У Берліні живе Костя Гольденцвайг - кор. НТВ. Він поїхав з бригадою на G7 в Баварію. Там він, нудьгуючи від неробства (ніяких репортажів із засідання сімки без Путіна не було потрібно), дав інтерв'ю німецькому каналу ZDF. З Німеччини негайно надійшов донос уважного телеглядача. З Кремля подзвонили і голосно кричали на Кулістікова. НТВ негайно звільнило Гольденцвайга. Сам він ще вчора написав, що його дістало пропагандистське НТВ, і він не шкодує про те, що дав коментар ZDF. Чудова молода сім'я, я бачив у Берліні дружину і діточок Кості. Сподіваюся, він знайде роботу в Європі. І весь цей "мир М.Юденіч" залишиться для нього і його діточок - у далекому минулому ", - написав він.

Зокрема, у інтерв'ю наголошується на цинізмі президента Росії, а також на тому, що "Путін зацікавлений, щоб нестабільність там зберігалася якомога довше, бо Москві це вигідно".