На Луганщині диверсанти намагалися прокрастися в тил українських військ

У Луганській області дві диверсійно-розвідувальні групи терористів намагалися потрапити в тактичну глибину сил АТО

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

За його інформацією, під час обстрілу з РСЗВ "Град" по н. п. Новотошківка і позиціям українських військ були зафіксовані спроби двох ДРГ терористів "просочитися" в тактичну глибину сил АТО в обхід опорних пунктів і блокпостів (на стику опорних пунктів).

Щільним кулеметно-автоматним вогнем обидві групи були зупинені й відступили в бік селища Жолобок.

"Відзначається активність бандформувань в районі Сокольники - Кримське - Новотошківка, де бойовики використовували для обстрілу позицій сил АТО автоматичні гранатомети АГС-17 і великокаліберні кулемети", - наголосив координатор групи "Інформаційний спротив".

Також були нанесені вогневі удари по позиціях сил АТО в районі Трьохізбенки. Сам населений пункт і позиції українських військ у цьому районі кілька разів накривалися 152-мм артилерією (працювала трьохгарматна батарея САУ 2С3 "Акація", яку група ІС зафіксувала раніше в районі Олександрівська і яку бойовики потім перекинули в район Слов'яносербська з Бахмутської трасі.

"В районі н. п. Щастя (з боку Веселої Гори) бойовики відкривали вогонь з АГС-17. Вогонь вівся на граничній дальності стрільби", - додав Тимчук.

Нагадаємо, бойовики намагалися влаштувати засідки біля населених пунктів Луганське, Розсадки, Миронівський Артемівського району Донеччини для неочікуваних обстрілів українських бійців.