Лауреата Нобелівської премії звільнили через образливі жарти про жінок

Нобелівський лауреат Тім Хант був змушений звільнитися з британського університету через сексистські жарти про жінок-науковців

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Guardian.

Британський лауреат Нобелівської премії з медицини та фізіології біохімік Тім Хант був змушений звільнитися з Університетського коледжу Лондона через сексистські коментарі, які він зробив під час конференції в Південній Кореї.

72-річний науковець під час доповіді перед жінками-вченими в Сеулі заявив: "Дозвольте розповісти, що не так з дівчатами. Три речі можуть відбутися, коли вони працюють з тобою в одній в лабораторії. У них можна закохатися, вони можуть закохатися, а коли їх критикуєш, вони плачуть".

Він додав, що з цієї причини підтримує розділення наукових співробітників за статевою ознакою в дослідницьких лабораторіях.

Пізніше Хант вибачився за свої висловлювання, назвавши їх правдивими, але жартівливими.

Але вже незабаром на сайті Університетського коледжу Лондона з'явилося оголошення про відхід науковця-шовініста з поста почесного професора факультету природничих наук.

У повідомленні вишу підкреслюється, що цей заклад став першим у Великобританії, який зрівняв у правах абітурієнтів чоловічої і жіночої статі, і має намір і далі демонструвати прихильність рівності гендерних прав.