Мер Татарбунар погорів на хабарі у 16 тис. грн

Міський голова вимагав гроші від підприємця за виділення землі у оренду

Оперативники управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Одеській області затримали посадовця, який вимагав та отримав 16 тисяч гривень неправомірної вигоди

Про це повідомляє прес-служба МВС України, інформує Еспресо.TV.

Вказану суму міський голова вимагав від суб’єкта підприємницької діяльності за прийняття рішення про виділення в оренду земельної ділянки площею 0,012 га на розміщення об’єкту торгівлі на території Татарбунар.

8 квітня 2015 року працівниками УПЗСЕ в ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій був зафіксований факт вимагання та отримання державним службовцем першої частини неправомірної вигоди у сумі 6 тисяч гривень.

11 червня 2015 року посадовця затримано під час отримання другої частини неправомірної вигоди в сумі 10 тисяч гривень.

Раніше за цим фактом прокуратурою Одеської області було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особоюКК України.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання щодо затримання правопорушника в порядку ст. 208 КПК України та повідомлення йому про підозру.