Папа Римський не вручав Путіну медаль

Папа Римський дав президенту Російської Федерації не медаль "Ангел миру", а сувенір

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на католицьке видання Сredo.

"Обмін традиційними сувенірними подарунками між Папою Франциском і президентом Росії Володимиром Путіним викликав хвилю обурення в українському сегменті Інтернету. Медальйон "Ангел миру" - традиційний подарунок Святійшого Отця главам держав - багато хто назвав медаллю. Варто зазначити, що медальйон - це сувенір, подарунок на згадку. А медаль - це нагорода. Папа подарував Путіну не медаль, а медальйон", - зазначає видання.

Також зазначається, що такий самий медальйон свого часу Папа дарував президенту Палестини Махмуду Аббасу, закликаючи його до миру.

Разом з тим Понтифік закликав Путіна не зволікати й докласти "щирих та максимальних зусиль для досягнення миру в Україні".

"Зустріч з президентом Путіним доводить, що Папа Франциск продовжує використовувати свІй дипломатичний вплив на зміну політичних курсів та зміцнення відносин між державами, як це сталося у випадку відновлення дипломатичних контактів між Кубою та США після понад 50-річної перерви", - пише видання.

Як повідомлялося, вчора президент Росії Володимир Путін, перебуваючи з офіційним візитом в Італії та Ватикані, отримав подарунок від Папи Римского медаль "Ангел миру".