Російське "Яблоко" у своїй передвиборчій програмі назвало Крим українським

Російська політична партія "Яблоко" затвердила 10 червня текст меморандуму, який перед висуненням повинен підписати кожен кандидат від партії на майбутніх у вересні виборах

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

У меморандумі політичної альтернативи десять тез, в числі яких невизнання законності анексії Росією Криму.

Як наголошується в документі партії, "долю півострова повинен визначити міжнародно-визнаний референдум, а Росія повинна визнати суверенітет України в межах 2013 року".

У меморандумі також містяться такі пункти, як європейський вектор розвитку Росії і засудження курсу президента Володимира Путіна на ізоляцію країни, припинення неоголошеної війни Росії проти України, відмова від підтримки сепаратистів, перехід від авторитарного режиму до демократичного мирним шляхом, без революцій.

"Десять тез не випадкові. Кожен з них відсікає такі сили, які своєю діяльністю в чомусь збігаються з установками режиму Путіна і тим самим в якійсь мірі є його опорою. На виборах у вересні ми висунемо велике число непартійних кандидатів, але ми готові висувати тільки своїх політичних союзників, тих, хто представляє альтернативу політиці Путіна", - заявив голова партії Сергій Мітрохін.

Раніше партія "Яблуко" вже виступала проти анексії Криму та розпалювання Росією війни в Україні.

У єдиний день голосування 13 вересня 2015 в Російській Федерації пройдуть вибори голів суб'єктів федерації і вибори депутатів законодавчих органів державної влади в суб'єктах Росії.