Терористична Тетчер. В "ЛНР" вирішили закривати збиткові шахти

"Глава" "ЛНР" Ігор Плотницкий повідомив, що збиткові шахти на Луганщині будуть закриті посилаючись на досвід Великої Британії та Німеччини

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"Ми не зможемо тягнути збиткові підприємства. Чи можна причепити слабкі до сильних підприємствам? Це питання, все одно рано чи пізно тоді можуть сильні підприємства стати слабкими. У нас немає виходу. Ми знаємо, як було в Німеччині та Великої Британії (Маргарет Тетчер реформувала вугільну промисловість країни, - Еспресо). Я не кажу, що пройде все гладко. Але у нас не так багато часу", - сказав Плотницкий.

На нараді йшлося про закриття деяких підприємств: збиткові шахти будуть закриті, інші вугільні підприємства будуть об'єднані, піддані реструктуризації, насамперед необхідно зменшити витрати на підприємствах, щоб зробити їх конкурентоспроможними.

"Шахтарі не повинні просити гроші в бюджеті, а повинні годувати регіон - пенсіонерів та незахищені верстви населення. Енергетична безпека - пріоритет для нас. Як тільки буде налагоджений збут, ми не бачимо перешкод, які ми не зможемо подолати", - заявив на нараді міністр палива, енергетики та вугільної промисловості Дмитро Лямін.