Україна понад усе, - Саманта Пауер

Постійний представник США у Радбезі ООН Саманта Пауер під час візиту до Києва згадала події Майдану і наголосила на важливості втілення у життя прагнень майданівців

Про це вона говорила під час виступу у Жовтневому Палаці, передає Еспресо.TV.

"Як було часто чути на Майдані – Україна понад усе (говорить українською. - Ред.). Сьогодні я хочу говорити про боротьбу українського народу, про те, що робив український народ на Майдані і про те, що треба зробити, щоб ті зусилля, які були закладені на Майдані, були успішними", - сказала Саманта Пауер.

Постійний представник США в Радбезі ООН розвіяла міф поплічників Януковича та кремлівських вождів про "проплачений Заходом Майдан".

"Ми чули багато міфів про Майдан, і один з них полягає в тому, що Янукович і його російські прибічники говорили про те, що Майдан був проплачений Заходом. Вони часто говорили про те, що Євромайдан був сфабрикований західними країнами, щоб повалити Януковича. А ми знаємо, що це не так. Він втік, і це призвело до демократичних виборів і до проведення реформ. Ми знаємо, що ці міфи викривають більше тих, хто їх створює і звідки вони йдуть – з Москви", - наголосила вона.

"Але ми знаємо, що Майдан – зроблений в Україні", - зазначила Саманта Пауер.

Читайте також: Постійний представник США в Радбезі ООН вшанувала на Майдані пам'ять Небесної Сотні.

Нагадаємо, вчора Президент Петро Порошенко під час зустрічі з Самантою Пауер висловив сподівання, що Україна стане непостійним членом Ради Безпеки ООН.