ФІФА хоче виклянчити в Інтерполу, який відшив її, продовження співпраці

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) має намір звернутися до Міжнародної організації кримінальної поліції у зв'язку з одностороннім припиненням дії угоди про співпрацю та обговорити питання про подальші взаємини

Про це йдеться в заяві ФІФА, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт організації.

"Ми розчаровані рішенням про призупинення співпраці в боротьбі з договірними іграми. Це рішення негативно позначиться на боротьбі із злочинною діяльністю. ФІФА буде надалі працювати над відновленням співпраці і наразі ми маємо намір обговорити з Інтерполом це питання", - йдеться в повідомленні.

У травні 2011 року ФІФА та Інтерпол уклали угоду про моніторинг договірних матчів. Дана програма була розрахована на десять років.

У повідомленні Інтерполу говориться, що організація отримала від ФІФА $22 млн за угодою про створення та розвиток програми.

Найбільший в історії ФІФА скандал розгорівся 27 травня в Цюріху, коли було затримано декілька високопоставлених чиновників організації за підозрою в корупції. Одночасно з цим стало відомо, що швейцарська поліція порушила кримінальну справу стосовно групи невідомих осіб, пов'язаних з відмиванням грошей під час виборів країн-організаторів ЧС-2010, ЧС-2018 і ЧС-2022.

Пізніше Інтерпол вніс шістьох чиновників, які пов'язані з ФІФА,  у список найбільш розшукуваних осіб за звинуваченням у корупції та рекеті.