Меркель наголосила, що в нинішніх умовах ЄС має триматися єдиним блоком

Канцлер ФРН позаздрила США, де "дозволено все"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

В умовах, коли деякі країни Європи відчувають труднощі економічного порядку, ЄС має ще міцніше триматися єдиним блоком.

Про це канцлер ФРН заявила в Берліні в п'ятницю на конференції, організованій Фондом сімейних підприємств.

"Самостійні зусилля і солідарність Європи мають йти рука в руку - це має стосуватися всіх", - заявила Меркель, додавши, що "там, де є воля, там знайдеться і вихід, проте така воля повинна виходити від усіх сторін"
.
Цей пасаж стосувався, насамперед, Греції, переговорний процес з якою напередодні знов зайшов у безвихідь. Ангела Меркель вважає необхідним, попри все, продовжувати переговори щодо грецьких боргів. "Це не вперше, коли в країні ЄС мають бути проведені структурні реформи", - нагадала німецький лідер. Водночас вона зазначила, що проведені рядом європейських держав, зокрема, Іспанією, Португалією, Ірландією реформи неабияк розхитали економіку Євросоюзу. У цьому контексті вона підкреслила, що Європейський центробанк має "утримувати рівновагу" в зоні євро.

Меркель в цілому дорікнула Європі за те, що та "дуже повільна" в економічних ініціативах, на відміну від тих же США, "де дозволено все, що не заборонено". І закликала європолітиків "бути активнішими".

Глава німецького уряду також повідомила про заплановані міжнародні візити. Зокрема, в жовтні в Нью-Делі повинні відбутися німецько-індійські консультації. Також нинішньої осені Меркель має намір вчергове побувати в Китаї.