Після місячної перерви місія ОБСЄ поновила роботу в Широкиному

Спостерігачі вперше після 14 травня знову відвідали Широкине і відновили моніторинг

Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ за 11 червня, передає Еспресо.TV.

Міжнародні спостерігачі СММ ОБСЄ вперше через майже місяць відвідали Широкине. Вони розташувалися в двох точках на 1,5 і 3,5 км на захід від населеного пункту.

Місія спостерігала нещодавно пошкоджені будинки і заміновані райони з численними наслідками потрапляння артилерійських і мінометних снарядів, які відбулися з моменту останнього візиту.

Спостерігачі зазначили, що чули звуки стрілянини з важких кулеметів і два невизначених вибухи. Спостерігачами було помічено в Широкиному один палаючий будинок і так само у селі Лебединське, яке розташоване в 4 км від Широкиного і знаходиться під контролем України.

У Бердянському, розташованому в 1,5 км на захід від Широкиного, спостерігачі помітили два 120-мм міномета і велику кількість розсипаної шрапнелі, яка, судячи з аналізу кратерів, прилетіла з північного сходу. 

У районі Донецького аеропорту спостерігачі почули 250 пострілів зі стрілецької зброї, важкого кулемета, автоматичних гранатометів і зенітних знарядь. Окрім цього зафіксовані 134 вхідних і вихідних вибухів.

Через вибух в 500 метрах від позиції місії ОБСЄ покинула спостережний пункт.

Присутні в точці спостереження представники СЦКК Збройних сил України та Збройних сил Росії тричі домовлялися про припинення вогню протягом дня. Однак припинення вогню тривало не довше десяти хвилин.